Wie zijn wij?

Fiore KindZorg is een praktijk gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met autisme en gedragsproblemen , maar ook kinderen met een (taal-) ontwikkelingsachterstand.

Fiore KindZorg biedt begeleiding volgens de principes van ABA (Applied Behavior Analysis), de toegepaste gedragsanalyse.

 

Het Team

Melanie Lansman - Meulenbroek

Melanie is de oprichtster van Fiore KindZorg. Zij is Autisme deskundige en ABA- consultant. Sinds 2009 is Melanie werkzaam met kinderen en jongeren met autisme en gedragsproblemen. Vanuit hier specialiseerde ze zich in de toegepaste gedragsanalyse (ABA) en werkt ze sinds 2011 volgens de basisprincipes van ABA. In 2013 heeft Melanie de praktijk Fiore KindZorg opgezet.

 

'Deel uit te mogen maken van de ontwikkeling van een kind en het stimuleren hiervan, blijft keer op keer bijzonder. Na het behalen van bijzondere resultaten in de ontwikkeling van een kind, groeit de stimulans om een kind zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en vaardigheden te mogen leren. Kinderen en gezinnen bloeien op, dat is waar we het voor doen'.

Ilonka Woudenberg

 Ilonka is sinds 2016 als ABA- trainer werkzaam bij Fiore KindZorg. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd binnen ABA en hiermee vele ABA programma's doorlopen, zowel individueel, thuis als op scholen. Ilonka heeft in de zomer van 2020 haar Master orthopedagogiek afgerond. Sindsdien is ze dan ook werkzaam als orthopedagoog.

begeleiden 'Samen op zoek gaan naar de mogelijkheden en de kansen van kinderen, zodat zij weer plezier ervaren in het dagelijks leven, is een prachtig proces om deel van uit te maken'

Ilse van de Ven
Ilse heeft in 2017 haar diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening behaald. Zij heeft vooral stage-/ werkervaring als schoolmaatschappelijk werkster. Hierbij heeft Ilse begeleidingstrajecten doorlopen met jongeren die vanwege ieder een specifieke behoefte, zichzelf niet volledig zelfstandig konden ontwikkelingen binnen het onderwijs. Passende ondersteuning zorgde voor enthousiasme en motivatie bij de jongeren. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigen vormgegeven ontwikkeling. Sinds November 2017 is Ilse werkzaam bij Fiore KindZorg.

 

'Ieder kind moet zichzelf op een zo prettig en goed mogelijke manier kunnen ontwikkelen. Om dit proces mede te mogen ondersteunen geeft mij energie en voldoening binnen dit werk'.

Remke Lasance
Remke heeft zich na de SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en KNF (Klinische Neurofysiologie), gespecialiseerd in ABA. Naast het werken met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, heeft ze vooral ervaring met kinderen met een vorm van autisme en gedragsproblemen.
Remke heeft vele ABA- programma's gedraaid binnen gezinnen en op scholen. Nadat ze een periode van 5 jaar gedragsobservaties heeft gedaan bij verschillend wildlife in Malawi, Kenia en Namibië, is ze weer terug om het team van Fiore te komen versterken!

 

'Het begeleiden van een kind, zijn broertjes/zusjes en de ouders, om samen te groeien en te bloeien, is een prachtig proces om aan te mogen deelnemen'.

Derek Stam

Derek heeft in 2015 zijn diploma toegepaste psychologie behaald. Tijdens zijn studie heeft hij zijn passie ontdekt om anderen vooruit te helpen en hen zoveel mogelijk hun potentieel te laten benutten. Dankzij verschillende stages en banen heeft hij veel ervaring opgedaan met jongeren en volwassenen met gedragsproblemen, een verstandelijke beperking en ASS.

 

'Elk kind heeft het potentieel om te groeien. Samen uit te zoeken wat hiervoor nodig is en hierop aan te sluiten, blijft iedere keer een unieke en mooie ervaring waar ik mezelf elke dag graag mee bezig houd'.

 

Kim Ebben

Kim heeft in 2016 haar diploma pedagogiek behaald. Tijdens haar studie heeft ze gewerkt met kinderen en jongeren met een vorm van autisme en gedragsproblemen binnen speciaal onderwijs en gezinnen. Na haar studie is Kim werkzaam geweest op een woongroep voor jongeren met een lichamelijke beperking en gedragsproblemen. Sinds November 2019 is Kim werkzaam bij Fiore KindZorg.

 

'Ik vind het belangrijk dat elk kind opgroeit in een veilige omgeving waarin zij gezien worden. Graag speel ik een rol in de ontwikkeling van het kind en kijk ik naar de krachten en dingen die goed gaan. Zowel van het kind als de ouders, om het zelfvertrouwen te versterken en te vergroten'.

Anouk Kip

 

 

Fay Verheijden

 

 

Sabine Schattefor

 

 


Samen stimuleren we de ontwikkeling van uw kind